2

O PROJEKTU

Galerija Miklova hiša se je v letu 2017 prijavila na 2. Javni poziv za izbor operacij LAS PPD v letu 2017, s predlogom za izvedbo projekta z naslovom Celostni pedagoški program Galerije Miklova hiša. Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. V sklopu projekta bo zasnovan trajen in strokoven galerijski pedagoški program za učence prvega triletja osnovne šole. V ta namen bo izdelan izviren izobraževalni animirani film, ki bo zajemal prezentacijo galerijske institucije ter otroke na interaktiven način seznanjal s sodobno umetnostjo in lokalno kulturno dediščino, s poudarkom na predstavitvi Likovne zbirke, ki jo hrani Galerija Miklova hiša. V okviru projekta je, v neposredni bližini galerijskega razstavnega prostora, predvidena ureditev pedagoške sobe, ki bo prilagojena zahtevam in potrebam za izvajanje pedagoških in kreativnih delavnic.

Cilj projekta je spodbuditi zavedanje o pomenu bogate likovne kulturne dediščine v lokalnem okolju ter s tem prispevati k krepitvi skupne identitete lokalnih prebivalcev. Pedagoško izobraževanje s področja kulture in likovne umetnosti prepoznavamo kot enega ključnih orodij za razumevanje pomena ohranjanja in varovanja kulturne dediščine, ki predstavlja temelj poslanstva Galerije Miklova hiša. S strokovno zasnovanim programom želimo otrokom ponuditi možnost razvoja na področju kreativnosti, splošne izobraženosti ter razvijati njihove sposobnosti interpretacije moderne in sodobne likovne umetnosti, ki je zastopana v Likovni zbirki Galerije Miklova hiša.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj

Cgp Kohezijska Politika Logotipi PosamezniLas Logo

PEDAGOŠKE VSEBINE GALERIJE MIKLOVA HIŠA

1. UMETNOST JE ZAME!

Ob kliku na spodnjo ikono (pdf) lahko prenesete pravljico o Galeriji Miklova hiša, ki je nastala v okviru projekta z naslovom Celostni pedagoški program Galerije Miklova hiša. Pravljica je namenjena predšolskim in šolskim otrokom, ki se želijo na zabaven način seznaniti z galerijsko dejavnostjo in likovno umetnostjo. Obiskovalce bosta v svet umetnosti popeljala hudomušna lika Ribica in Velikan.

PRAVLJICA UMETNOST JE ZAME

2. UMETNOST JE TUDI ZATE!

V okviru pedagoškega programa Galerije Miklova hiša smo za najmlajše pripravili sklop različnih ustvarjalnih nalog s skupnim naslovom UMETNOST JE TUDI ZATE. Sklop nalog je namenjen samostojnemu ustvarjanju in razvijanju otrokove kreativnosti, obenem pa spodbuja njegovo vizualno občutljivost in ga seznanja s številnimi možnostmi likovne govorice.

1.USTVARJALNA NALOGA: MEŠANJE BARV

2.USTVARJALNA NALOGA: BARVNI ODTENKI

3.USTVARJALNA NALOGA: KIPARSTVO

4.USTVARJALNA NALOGA: GRAFIKA

5.USTVARJALNA NALOGA: FOTOGRAFIJA

6.USTVARJALNA NALOGA: ABSTRAKTNA UMETNOST

7.USTVARJALNA NALOGA: ARHITEKTURA

DIGITALNA IZDAJA KNJIGE MARTIN KRPAN

Ob kliku na spodnji ikono lahko dostopate do digitalne izdaje Levstikovega Martina Krpana, ki je namenjena otrokom in odraslim, kot bralno-likovno razvedrilo. Ilustracije, ki so namenjene barvanju, so delo Božidarja Strmana, akademskega slikarja in mentorja v Likovni šoli LICE. Na koncu knjige so priložena tudi navodila za domačo vezavo natisnjenih strani.

FRAN LEVSTIK - MARTIN KRPAN

2020 © Rokodelski center Ribnica. Izdelava spletnih strani: Kreativna tovarna | Piškotki

Lasinzastave Logo Mali
Logo Erasmus
Logo Las Cdr10
Logo Chance
Srrs Logo Mali