Fb In Ig Posts #2(7)
  • občasna razstava

Zaključna razstava LICE 2021/22

V sredo, 22.6.2022 je v Rokodelskem centru potekal zaključek likovnega izobraževanja LICE 2021/22, ki pod okriljem Galerije Miklova hiša kontinuirano deluje že od leta 2008. V okviru zaključnega dogodka smo odprli razstavo likovnih del, ki so v šolskem letu 2021/22 nastala izpod rok odraslih slušateljev ter uprizorili zaključno lutkovno predstavo z naslovom Časovni stroj Leonarda da Vincija, ki jo je pripravila osnovnošolska skupina.

Likovno izobraževanje za odrasle je v letošnjem letu zaključilo 13 slušateljev, ki so se izobraževali in izpopolnjevali na področju slikarstva, kiparstva in grafike. Zaključno razstavo likovnih del si lahko ogledate v Prostoru inspiracije v Rokodelskem centru Ribnica. Utečenemu izobraževalnemu programu za odrasle smo v letošnjem letu ponovno dodali tudi program za osnovnošolce – tokrat v prenovljeni obleki. Program, ki poteka pod imenom LICEUM je zasnovan multidisciplinarno in je osredotočen na povezovanje različnih interesnih področij. V zaključenem šolskem letu je zajemal vsebine s področja likovne umetnosti, umetnostne zgodovine, zgodovine, gledališča, arheologije ter znanosti in tehnike. Mladi slušatelji so skozi oči velikega renesančnega genija Leonarda da Vincija ter svetovljanskega in iznajdljivega Ribničana spoznavali tako lokalno kot tudi širše slovensko in tujo kulturno dediščino, ki je bila tudi osrednja tema zaključne lutkovne predstave.

Likovna šola LICE, ki letos beleži že štirinajst let kontinuiranega delovanja, je s strokovno izoblikovano idejo ustvarila miljé, v katerem se poleg likovnega duha in ustvarjalne energije rojevajo tudi medsebojne povezave, ki so danes prerasle celo v tesna prijateljstva. Z ozirom na to, je mogoče likovno šolo videti ne zgolj v luči kulturne, temveč tudi duhovne nadgradnje lokalnega prostora, zaradi česar je njena ohranitev, sploh v sodobnem času, še toliko bolj pomembna, če ne celo nujna.

Zaključni dogodek - ODPRTJE RAZSTAVE

Zaključni dogodek - LUTKOVNA PREDSTAVA

2023 © Rokodelski center Ribnica. Izdelava spletnih strani: Kreativna tovarna | Piškotki

Grb O.r.
Logo Ministrstvo Za Kulturo Rs
Logo Las Ppd Vert 1
Lasinzastave Logo Mali
Cgp Kohezijska Politika Logotipi Posamezni